דיאטה דלת קלוריות
שאלתם את עצמכם אי פעם מדוע אינכם מצליחים לרדת במשקל לאור המצב שכל ההגבלות האפשריות והאיסורים אכן חלו באורח החיים שלכם? בכל סוגי המדיה אנו נחשפים לאותם משפטי מפתח: ככל שתשרפו יותר קלוריות מהכמות שתצרכו, כך תרדו מהר יותר ויעיל יותר במשקל. אז כיצד קורה המצב שאותם אנשים שמתמסרים לדיאטות "מושלמות" בקושי מצליחים להיפרד מהקילוגרמים העודפים?
ככל הנראה העניין הוא לא רק בכמות הקלוריות לבדן.
מדוע דיאטה דלת קלוריות אינה "עובדת" לטווח הארוך? מה היא הסיבה שבדיאטות מסוג זה המשקל חוזר? מה בדיוק מתרחש בגוף שלכם כאשר מחליטים להיפרד מהקילוגרמים הרבים בזמן קצר למדי?
העניין הוא שכאשר פותחים בדיאטת דלת הקלוריות הגוף מתרגל מהר מאוד לסיטואציה החדשה. כתוצאה מזה הגוף מיד מפעיל את מנגנון ההגנה שלו אשר מעיט את קצב המטבוליזם בגוף. הגוף שלנו אינו מבין את רצוננו להראות טוב יותר בבגד ים החדש שלנו. בשבילו ההורדה הדרסטית בכמות הקלוריות הנכנסות מהווה איום אמיתי, דבר שמוביל בסופו של עניין למספר שינויים מסוכנים בגוף:
- נוצרים פחות פרמנטים האחראים על שריפת תאי השומן והובלתם אל מחוץ לגוף
- תאי שומן מייצרים פחות את הורמון הלפטין האחראי על תחושת השובע
- נשמדים ההורמונים האחראים על שריפת השומן: ביניהם ההורמונים של בלוטת התריס הממלאים תפקיד חשוב בויסות חילוף החומרים בגוף
- מסת השריר נפגעת. השרירים הופכים למקור אנרגיה והגוף צורך את רקמת השריר של עצמו
- הורמונים האחראים על רמת תיאבון יוצאים מכלל שליטה. אנשים מתחילים למלא את תחושת השובע כאשר הצורך לא באמת קיים.
בסופו של עניין דיאטה דלת הקלוריות מובילה לזללנות וחזרה למשקל, כאשר קצב חילוף המטבוליזם יורד והיקף מסת שריר פוחת משמעותית. לעתים לאחר "דיאטה פלא" הגוף מאבד את הפרופורציה כאשר מסת שריר פוחתת והשומנים נשארים. ואם לא די בכך, הרבה יותר מאתגר בעתיד לשמור על המשקל הרגיל שלנו, שלא נדבר על הניסיונות החוזרים לרדת במשקל.
אז מה הוא הפתרון?
דבר ראשון עליכם להחליט האם אתם באמת צריכים לרדת במשקל במהירות בזק? כדאי לקחת בחשבון שאת רוב המשקל שמאבדים מרכיבים הנוזלים ורקמת השריר. אם תרצו לא רק לרזות, אלא לשרוף את השומן העודף, תצטרכו לוותר על ירידה מהירה במשקל ולהגיע למטרה בצורה מתונה. וזה שווה את המאמץ.
איך יורדים נכון במשקל?
- חשוב לרדת בכמות הקלוריות הנצרכות באופן מתון, לא יותר מ20%, אחרת מנגנון ההגנה של הגוף מתחיל לפעול.
- הגוף האנושי זקוק לתזונה מאוזנת. עם המזון צריכים להגיע למערכות הגוף השונות פחמימות, חלבונים ושומנים. לא מומלץ להגיע לרמות של קיצוניות ובבת אחת לקצץ בכמויות של שומנים ופחמימות.
- תזונה מחולקת. מומלץ לאכול ארוחות קטנות כל שעתיים – שלוש.
- ארוחת בוקר מזינה.
- לאחר השעה 19.00 כדאי להגביל את צריכת המזון "הכבד".
- כמות גדולה של נוזלים ביום. כמובן הכוונה היא לא למשקאות קלים, אלא מיים באיכות גבוהה.
- להתאמן מינימום 3 פעמים בשבוע, אם מתאפשר כמעט כל יום. השרירים הם הצרכן העיקרי של האנרגיה העודפת בגוף. חוץ מעניין ההרזיה הגוף מקבל קוים הרבה יותר אסתטיים.
- לאכול מזון טרי ובאיכות גבוהה.
- להנות מהאוכל.
- להנות מהדיאטה. כי אם אתם סובלים בזמן הדיאטה, אתם עלולים להזיק לעצמכם ולעלות במשכל בעתיד.
רבים יחשבו שהמלצות אלה אין בהן חידוש, אך זאת תהיה טעות. אם כי קיים כאן מספר ניואנסים קטנים ובהם תלויה הצלחתכם!
מתי אנו אוכלים?
מתי אנו אוכלים? מזמן הפסקנו לצרוך את המזון כאשר הגוף באמת זקוק לכך. רבים מאיתנו אוכלים מתוך הרגל, מישהו בגלל דחק, מישהו מנסה להחניק אי-שביעות-רצון באהבה, או אספקטים אחרים של החיים על ידי אלכוהול או ממתקים. אנו רגילים לארוחות כבדות לאחר שעה 7 בערב למרות שבזמן זה קיבה דורשת מנוחה עקב שעון הביולוגי של הגוף.
לצורך העניין, בכדי להזין את עצמנו נכון, אין צורך במאמצים רבים. כדאי רק להציב מס' שאלות:
מה אנו אוכלים?
איך אנו אוכלים?
כמה אנו אוכלים?
מתי אנו אוכלים?
רק כאשר נשאל שאלות, נוכל למצוא תשובות. זכרו: אנו – זה מה שאנחנו צורכים.