1. בדיקות רפואיות – לפני תחילת האימונים כדאי להתייעץ עם רופא. יתכן ויש לכם הגבלות הקשורות לבריאותכם או לטראומה שהייתה בעבר.
2. ציוד מקצועי – בחרו בגדים נוחים לאימונים. אם החלטתם בזמן אימונים לעשות הליכות או ריצות, עדיף לקנות נעליים טובות, כדי למנוע פגיעה בקרסול. יש לשים לב שנעלי ריצה מקצועיות מתחלקות לשני סוגים: ריצה בחוץ או על מכשיר ריצה.
3. אימון עם מאמן כושר אישי – אם אין לכם ניסיון או ידע מעמיק בתחום, הדרך הטובה ביותר היא להשתמש במקצועיות וניסיון של מאמן כושר אישי. מאמן כושר אישי מאפשר להגיע לתוצאות מעולות ומשביעות רצון בזמן קצר.
4. אימון ללא חברים – עד כמה שזה נשמע פרדוקסלי, אבל עדיף להתאמן לבד, בלי חברים. החברה היא טובה רק בהתחלה, כאשר רק מתחילים להכיר את הספורט. לעתים קרובות חברים מפריעים להתרכז בביצוע התרגילים. ריכוז הוא גורם חשוב להצלחה באימון כושר יעיל.
5.מצב רוח טוב – בזמן האימון חייבים לשמור על מצב רוח טוב. אתם מתחילים לשפר את חייכם: שיפור ההופעה, חיזוק הבריאות. בתחילת האימונים אפילו הפרטים הקטנים עשויים לעזור. לדוגמה, הנאה מבגדי ספורט שלובשים. עוד דבר חשוב הוא המקום לאימונים ומיהו מאמן כושר אישי שלכם.