Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

CONTACTS

צלוליט

צלוליט או צלוליטיס?

בשפה הרפואית צלוליטיס  זוהי דלקת אקוטית של רקמת חיבור תת-עורית. בניגוד צלוליטיס בתפיסה של רוב בני-אדם צלוליט היא התדרדרות במצב העור ורקמות תת-עוריות, מה שגורם להיווצרות מראה לא אסתטי, ובשלבים מתקדמים של הצלוליטיס מזכירה מראה קליפת תפוז.

4 שלבים של צלוליט:

שלב – I. שלב של בצקת הלימפתית

שלב ראשון של צלוליט מתחיל מתהליך האטה של זרימת הלימפה בתוך כלי לימפה. זה מוביל לכך שהחלק הנוזלי של הלימפה מתחיל לדלוף דרך דפנות כלי הלימפה ולהצטבר בחוץ. בגלל דליפת לימפה הנוזלית שאר לימפה מתעבה, מה שגורם להאטה נוספת של זרימתה.
בנוסף לזה מרכזי הלימפה מתקשים, ולא מספיקים לנקז את הלימפה המעובה – מה שגורם לבצקות באזורים של מרכזי הלימפה.

כל שלב שלאחר מכן הוא המשך של קודמו.

צלוליט

שלב - II. שלב של בצקת ורידית.

בשלב שני של צלוליט, יש עלייה של בצקתבין- רקמתיתבאזורים של בלוטות הלימפה וכלי הלימפה. הלחץ המתגבר יופץ על ידי הגוף לרקמות סמוכות. כלומרחלק מנוזלבין-רקמתייעבור לאזורים שכנים, חלק מנוזלבין- רקמתינספג על ידי תאים סמוכים. קודם כל אלה יהיו תאי שומן, בגלל שיש להם יכולת אדירה להתמתחות יתר בהשוואה לתאים אחרים.  הגדלת נפח של תאי השומן יוביל לעליית לחץ נוסף באזור. בתהליך הפתולוגי מעורבים וורידים קטנים. בגלל לחץ מכל הצדדים, הוורידים הקטנים מקטיניםאת פתחם. כתוצאה מכך, יש ירידה בחילוף החומרים. הירידה בחילוף החומרים מייצרת תנאים לבעיות עתידיות, מה שמוביל להחמרת מצב הצלוליטיס.

בגלל הירידה בחילוף החומרים, מוצרים המטבוליים מתחילים להצטבר באזורים בעייתיים ולהתיישב על קירות של התאים.
עקב הגדילה של תאי שומן , מוצרים מטבוליים מתיישבים  בכמות רבה בתאי שומן.
ועקב לחץ חיצוני של מוצרי חילוף חומרים, תאי השומן גדלים בנפח ונדחסים. תחת ההשפעה של גורמים חיצוניים, סיבים קולגניים וליפינים הממוקמים בין תאי השומן מתחילים להתעבות.

שלב – III. שלב מיקרונודולרי,micronodular

בגלל תנועה מאוד איטית של  נוזלי לימפה, ורידים ונוזלים בין-רקמתיים, החומרים הנמצאים בנוזל, במיוחד דחוסים,  מתחילים לעמוד ולהידבק לקירות. בתאי שומן תת עורית רקמות תמיכה בשם קולגן (collagenase)  אשר מחזיקות ומפרידות קבוצות של תאי שומן, מתחילות להתעבות בצורה לא שווה, מאבדות גמישות, והופכות לקשיות ולא שוות. קבוצות אלה, קצת דומות לחלות-דבש ונקראים נודולים. מכאן שמו של שלב שלישי של הצלוליט הוא מיקרונודולרי.

שלב – IV. שלב מקרונודולרי, makronodular

בשלב רביעי של צלוליט רקמות תמיכה הצפופות גדלות וכובשות שטחים נרחבים. מכאן שלב רביעי של צלוליט נקרא שלב מקרונודולרי.

הלחץ הקבוע מתחיל לערב עורקים לתהליך הפתולוגי. דחיסה מתמידה מאיטה זרימת הדם, מה שגורם לעליית כמות של עורקים קטניםונימים. זאת הסיבה להרבה סימנים כחולים בשלב רביעי של צלוליטיס.  
בתנאים של חוסר החמצן ברקמות, מתחילים ליראות על העור כתמים עם צבע שונה.

 ממשיכים להתרחש התהליכים הביוכימיים מה שמביא לגדילה של תאי שומן, תאי שומן פי 3 גדולים מהמצב הרגיל.
עור ורקמת תת עורית רגישים לגירויים שונים. כמעט כל השפעה על אזור כואבת.

סיבות להיווצרות צלוליט:

 נטייה גנטית (תורשתי)
 הפרעות בחילוף חומרים
 בעיות בזרימת לימפה ודם
חוסר פעילות גופנית
תזונה לא נכונה
 מתח נפשי, סטרס 

ודים לוקשוב
מטפל רב תחומי

להזמנת טיפול בצלוליט וקבלת פרטים נוספים חייגו: